VEIDEKKE ENTREPRENØR AVD. TRØNDELAG byggeplass med utstyr og delvis ferdigstilte konstruksjoner, sett over et oppmålingstativ.
VEIDEKKE ENTREPRENØR AVD. TRØNDELAG
Da Veidekke tidligere gjentatte ganger har opplevd innbrudd og hærverk på deres byggeplasser, bestemte de seg for å bytte ut sine overvåkingsløsninger mot døgnbemannet overvåking fra Onsite Security.
Del på Facebook
Del på e-post
LinkedIn

Endringer i arbeidsmiljøloven fra og med 1. januar 2024

Veidekke er Norges største entreprenør med ca. 8800 ansatte. I Trondheim er de ca. 250 ansatte, i tillegg til at de eier Grande Entreprenør på Verdal som har av ca. 220 ansatte. Veidekke Trøndelag er i dag spredd over hele fylket og bygger alt fra boliger, skoler, kulturhus, næringsbygg, asfaltlegging, veibygging og vedlikehold.

Et luftfoto av en byggeplass administrert av Veidekke Entreprenør Avd. Trøndelag.

KUNDENS UTFORDRING

Veidekke har flere ganger opplevd innbrudd og hærverk på deres byggeplasser. Følger av dette er at utstyr og verktøy på arbeidsplassen har blitt skadet eller stjålet, som dermed fører til midlertidig stans og forlengelse av drift på området.

LØSNING

Veidekke har via Ramirent fått levert våre sikkerhetsløsninger innen byggeplassoveråking. Tjenesten blir tilknyttet vår døgnbemannede vaktsentral for å hindre innbrudd, tyveri og hærverk. Løsningen varsler umiddelbart i vår vaktsentral om noen tar seg inn på byggeplassen utenom arbeidstiden. Vekterne i vaktsentralen kan da se hva som skjer ved hjelp av avanserte kamera og bortvise uvedkommende ved å snakke til dem. Vi varsler politiet ved behov. Politiet prioriterer dette høyt da vi varsler om pågående hendelser og muligheten for å ta inntrengerne på fersk gjerning.

ERFARINGER MED TJENESTEN

Under oppstart har vi gitt Veidekke opplæring i systemet og sørget for jevnlig kontakt og oppfølging mellom bedriften og vaktsentralen. Bjørn Olav Berntsen er formann i Veidekke med ansvar for daglig drift av tømrer arbeider. Han forteller at opplæringen og kommunikasjonen mellom Onsite og Veidekke har ført til at løsningen har fremstått som problemfri etter installasjonen.

​For kunden har den viktigste endringen vært at de vet at vaktsentralen alltid følger med på byggeplassen når de selv ikke er til stede på nettene og i helger. Dette er noe Berntsen uttrykker at de ansatte på byggeplassen også skryter av, da de alltid har det verktøyet de trenger når de kommer på jobb, da de ikke har noen innbrudd å vise til.

​Etter installasjonen av våre løsninger får Veidekke varsling når noen tar seg inn på byggeområdet. I disse tilfellene har de enten blitt skremt bort av kommunikasjonsfunksjonen i overvåkingskameraet, hvor vaktsentralen har gitt dem tilsnakk, eller at politiet har blitt tilkalt. Ved slike situasjoner får også bedriften tilgang til både bilde og video av hendelsen i etterkant, noe Berntsen uttrykker er veldig gunstig.

- Ikke nøl. Dette er ett flott produkt og tjeneste som er kommet for å bli og anbefales på det sterkeste, forteller Formann Bjørn Olav Berntsen

Et luftfoto av en byggeplass utført av Veidekke Entreprenør Avd. Trøndelag.

Vår filosofi er å alltid være ett skritt foran truslene og å kunne stoppe uønskede hendelser før skade oppstår.

FLERE NYHETER

Et trehus med gresstak plassert på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.
SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum er et av landets største kulturhistoriske museer med samlinger av bygninger og gjenstander, arkivmateriale og et omfattende historisk fotoarkiv.

Les mer
En arbeidstaker på stedet står trassig foran en haug med søppel, beskyttet av den kraftige tilstedeværelsen av en Slukkekanon for sikkerhet på stedet.
RETURA TRV 

Våre løsninger for Retura TRV er spesielt designet for å sikre deres bygningsmasse og behandlingsanlegg for restavfall og papir.

Les mer
VEIDEKKE ENTREPRENØR AVD. TRØNDELAG byggeplass med utstyr og delvis ferdigstilte konstruksjoner, sett over et oppmålingstativ.
VEIDEKKE ENTREPRENØR AVD. TRØNDELAG

Da Veidekke tidligere gjentatte ganger har opplevd innbrudd og hærverk på deres byggeplasser, bestemte de seg for å bytte ut sine overvåkingsløsninger mot døgnbemannet overvåking

Les mer